vachtverzorging/grooming

De Coton de Tulear heeft een katoenachtige, halflangharige vacht.
Dit betekent dat de vacht enige onderhoud vergt. Dit valt in de praktijk meestal mee en is goed te leren. Het is alleen de discipline om dat week in week uit weer te doen, wat het moeilijkste is.
De Cotonvacht volstaat doorgaans met twee borstelbeurten per week. Hierbij blijft de vacht schoon en soepel en krijgt hij tussendoor voldoende rust om te herstellen.

Het is van het grootste belang om het borstelen etc. van een hond zo vroeg mogelijk te beginnen. Ook al zit een pupje niet in de klit, oefen elke dag totdat hij het toestaat dat er geborsteld of getutteld wordt en het gewoon vindt. Maak het ook plezierig door steeds te belonen als hij op tafel is geweest voor het een of ander.

Voor een uitgebreide beschrijving van het borstelen en wassen van de Coton verwijs ik u naar de beschrijving met uitgebreide foto toelichting op;
http://www.cotondetulearity.nl/

The coton is a dog with a halflong, cottonish coat wich needs regular grooming on weekly base. The discipline of the weekly grooming is the most difficult part on this. The skill of grooming can be learned.
It is important to learn your puppy to be groomed on early age, practise every day until the puppy is used to this. Make it pleasant by giving treats frequently.