Over ons

Wij zijn Therese en Ton Wubben.

Sinds 1991 zijn wij in het bezit van de Coton de Tulear, of bezitten zij ons? Na al die jaren weet je het niet zo zeker. Wel zeker is dat wij verknocht zijn aan deze witte katoenbollen.

We zijn zoals een ieder begonnen met 1 coton, Hazel (Pearl zonder affix), gekocht in Belgiƫ. Met haar en haar karakter is alles gestart. Al spoedig volgde in 1992 Quita, de 2e Belgische dame. Aan haar danken we de kwaliteit in onze kennel.

Langzaam zijn we uitgebreid met meerdere cotons die bij ons geboren zijn of uit andere kennels hun bijdrage hebben geleverd. Van 2010 tot 2016 hebben we een kleine pauze in de kennel genomen. Vanaf 2016 zijn we in het bezit van Amy en zij heeft in 2019 haar eerste nestje gehad.

Voor onze fokkerij selecteren we ouderhonden die gezond zijn, gezondheids- en alle DNAtesten hebben ondergaan, goed van karakter zijn en in hoge mate aan de ras standaard voldoen. De honden worden hiervoor uitgebracht op nationale en internationale hondententoonstellingen met uitmuntende resultaten. We fokken volgens de reglementen van de rasvereniging.

We fokken op kleine schaal met af en toe pups.

Fokkerijgroep 1e plaats KCM